• TEL: +40 734 333 001

Blue Belgique

Blue Belgique

BELGIAN BLUE

``Albastra de Belgia``

Este o rasa rara in care taurii au o masa musculara extrem de mare si bine definita, ei ajungand sa cantareasca peste o tona. Pentru dezvoltarea lor le este analizata sperma, iar exemplarele care se reproduc sunt alese pe spranceana. Cercetatorii colecteaza sperma de la tauri, o supun unor teste si daca aceasta este “ca la carte” atunci este inseminata artificial intr-o femela de “calitate” care va da nastere unui nou animal senzational. Cercetatorii pot defini si sexul viitorului vitel in urma analizelor efectuate.

Doriti aceasta rasa rara?
Sunati la: +40 734 333 001

372 +

Animale vandute

PRIMO CEZAR

De ce sa alegeti Blue Belgique?

In ceea ce priveste carnea, aceasta are un continut redus de grasime, iar cererea constanta a pietei ii determina pe crescatorii acestei rase sa continue selectia genetica.

Constituita relativ recent, aceasta rasa are o conformatie extrema pentru productia de carne, ce se caracterizeaza prin “double muscling”. Musculatura lor este impresionanta, fapt cauzat de o mutatie genetica. Mai exact, in ADN-ul acestor vaci exista o gena speciala care suprima miostatina, o proteina care contracareaza cresterea necontrolata a musculaturii. Aceasta mutatie genetica are ca rezultat cresterea masei musculare cu pana la 20%, comparativ cu alte animale pentru carne.

MUTATIE GENETICA EXCLUSIVA RASEI

Carne cu continut redus de grasime

Belgian Blue este foarte apreciata pentru faptul ca toata carnea acestor vaci nu are aproape deloc grasimi. Rasa amintita a aparut in secolul 19 in Belgia din incrucisarea unei rase locale cu rasa Shothorn, din Marea Britanie, cu rasa Charolais.

Numele acestei rasei provine de la culoarea robei caracteristica gri-albastru, dar culoarea poate varia totusi de la alb complet pana la negru. In plus, aceasta rasa are o capacitate ridicata de conversie a furajelor, depuneri de grasime redusa, dar si o dezvoltare mai redusa a tesutului osos.

Rasa exista in principal in Europa Centrala si Belgia, dar puteti gasi rasa intreaga lume. Albastru belgian este cunoscut pentru masa musculara impresionanta, pentru calitatile sale economice, dar si pentru utilizarea frecventa a cezarienelor.

Doriti aceasta rasa rara?

Sunati la: +40 734 333 001 sau contactati-ne online prin email primocezar@yahoo.com